Vrijdagavond 24 juni 2022 - Dorpsplein van Oordegem
Met afterparty: Dj’s + Food & Drinks
Vrijdag 26 juli 2020 - Dorpsplein van Oordegem
Met after party: Live muziek food & drinks

Volgende stratenloop: 2de Foca Run vrijdagavond 24 juni 2022

Vrijdag 24 juni 2022 de 2de editie van de Foca Run

dinsdag 06 juli 2021

De vaccinatiecentra draaien op volle toeren en dankzij de vele vrijwilligers leeft stilaan ook de hoop op een snelle terugkeer naar het normale. 

Toch moeten we concluderen dat erop vandaag nog altijd veel beperkingen zijn en we het gevaar van de pandemie niet mogen negeren. Ieders gezondheid is en blijft het belangrijkste. We willen het zekere voor het onzekere nemen en gaan de organisatie van de Foca Run andermaal met een jaar uitstellen.

Onze absolute prioriteit is een evenement organiseren in optimale en veilige omstandigheden voor zowel deelnemers als medewerkers. We hopen dit moment te vinden op vrijdag 24 juni 2022 en willen van de Foca Run weer een groot sportief feest maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Kinderkankerfonds. 

De financiële steun die we intussen kregen van de sponsors is al deels gestort aan het Kinderkankerfonds van Prof. dr. Yves Benoit en het onderzoek naar immunotherapie van Prof. dr. Tessa Kerre van het UZ Gent.

Na afloop van de 2de Foca Run in 2022 willen we nog heel graag een zo groot mogelijk saldo overmaken en daarvoor rekenen we vooral op heel veel deelnemers. Maar vooraleer we zo ver zijn wordt het sponsorgeld intussen al heel nuttig besteed.

In bijzondere tijden is dit alvast een positieve boodschap die we hier willen brengen.

Op naar Vrijdag 24 juni 2022 voor de 2de FOCA RUN – op het Dorp in Oordegem!

 

Met sportieve groeten,

Het Foca Run organisatiecomité

De Calipage Run 2019 in Wetteren leverde 14.153 euro op voor de uitbouw van de Immuno-T, een digitale animatie die de immunotherapie uit de doeken doet.

zaterdag 12 oktober 2019

Foto's: ADCPhotography

Op zaterdag 12 oktober hebben met een afsluitend benefiet in Salons ’tGroenhof in Melle de opbrengst van de Calipage Run 2019 bekend gemaakt.
 In aanwezigheid van sponsors, medewerkers, vrienden en familie hebben Rik Ost & Bart Maes trots een cheque van €14.153 overhandigd aan Prof. dr. Tessa Kerre van het UZ Gent.
De opbrengst zal besteed worden voor de verdere uitbouw van Immuno-T, de digitale animatie die de ingewikkelde immunotherapie op een eenvoudige manier uit de doeken doet.

We zijn ontzettend gelukkig met het resultaat want er staat nog veel meer op het programma van Prof. dr. Tessa Kerre waar veel geld voor nodig is. Zo wil ze Immuno-T uitbreiden met een Chemo-T en een Radio-T en zijn er intenties om een bewegende strip te ontwikkelen om stamceltransplantatie uit te leggen.
Daarnaast wil ze ook nog spellen ontwikkelen, computer games die per niveau een verhaal vertellen. Je volgt bijvoorbeeld het verhaal van je jongentje dat leukemie krijgt. Telkens de jongen met zijn ouders bij de arts gaat en uitleg krijgt, wordt dan teruggekoppeld naar het spel. Het eigenlijke spel is een soort puzzelspel, waarbij je kankercellen moet doden en zoveel mogelijk gezonde cellen moet sparen. “Met dergelijke interactieve benadering van kanker kunnen we haarfijn aan patiënten uitleggen hoe hun ziekte bestreden wordt en hoe de therapie werkt” zegt Prof. dr. Tessa Kerre. “Meestal danken ze mij heel hard voor mijn uitleg die ik geef in mijn cabinet en hebben ze het heel goed begrepen maar zijn ze sprakeloos als ze het zelf moeten herhalen voor vrienden en familie, zeer herkenbaar voor iedereen die met veel goede wil de uitleg van zijn dokter thuis nog eens wil herhalen. Met de ontwikkeling van deze tools kunnen ze het zelf veel gemakkelijker begrijpen en uitleggen en het werkt nog therapeutisch ook”.

Samen met onze Co-organisator verzamelden we in drie jaar tijd met de Foca Run te Oordegem en 2 keer Calipage Run te Wetteren al meer dan 70.000 euro voor goede doelen. Volgende editie is de Foca Run aan het dorpsplein van Oordegem op vrijdag 26 juli 2020 ten voordele van het Kinderkankerfonds die zal bijdragen aan Prof. dr. Tessa Kerre.

Meer specifieke info over Immuno-T en het werk van Prof. dr. Tessa Kerre kunt u hier ontdekken.

6de editie van de Calipage Run was alweer een groot succes.

vrijdag 28 juni 2019

De 16de editie van de Calipage Run was alweer een groot succes. Met meer dan 500 inschrijvingen en ruim zo veel toeschouwers heerste er meer dan een gezellige sfeer in de Warande. De hittegolf was deze keer gereserveerd voor een dag later. Maar de regelmatigste deelnemer van de laatste 4 edities aan de Calipage Run is ongetwijfeld toch de zon. Het goede doel ‘Immunotherapie en Immuno-T’ was dan weer de onbetwiste winnaar van deze editie!

Ondanks de aangekondigde hoge temperatuur was de opkomst van zowel deelnemers als supporters meer dan bevredigend. De Wetterse brandweer zorgde voor 2 watergordijnen en Topdokter Prof. Dr. Tessa Kerre kwam zelf de start geven en medailles uitreiken. Ze wou hiermee de organisatie en vooral de deelnemers een hart onder de riem steken. Haar aanwezigheid zorgde voor een unieke sfeer. Veel deelnemers waren dan ook speciaal voor het goede doel naar Wetteren afgezakt waaronder ook heel wat van haar patiënten van Dr. Kerre.

Uiteraard waren er ook atleten gekomen om sportieve prestaties neer te zetten. Bij de mannen ging Gentenaar Bent Bauters vol voor de overwinning in de 5km. Hij haalde het vrij vlot van Riken Ost die eerder verrassend die andere Gentenaar Bert Misplon achter zich hield. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jessica Troch uit Smetlede voor thuisloopster Silke Vlaeminck en Yara Valck uit Berlare.

In de 10Km ging de overwinning vrij vlot naar Kevin De Poorter uit Serskamp. Het zilver was voor Koen Van Herzele uit Heldergem. Wetteraar Pieter Bracke startte voorzichtig maar legde na een lange inhaalrace beslag op het Brons. Het podium van de 10km bij de vrouwen leverde geen Wetters eremetaal op, het goud ging naar Esther Schalck uit Wanzele en het zilver naar Sara Van Biezen uit Melle. Saartje D’Hauwe sloot de podium ceremonie van de dag af met het Brons.

Het bedrag dat deze editie opleverde voor het goede doel zal pas bekend gemaakt worden tijdens een benefiet op 12 oktober van dit jaar in Salons ’t Groenhof te Melle. Tot dan zal de organisatie blijven geld inzamelen via diverse initiatieven. Aan het benefiet zullen 150 mensen deelnemen die elk op hun manier een bijdrage leverden aan Immuno-T, het goede doel van de Calipage Run 2019. Meer info hierover volgt op deze website.

Wie nog geld wil storten tvv Immunotherapie en de Immuno-T Motion Comics van Prof. Tessa Kerre kan dit doen op de rekening van Calipage Run Wetteren: KBC IBAN Nummer BE69 7310 0317 2578 met vermelding van “Bijdrage Immuno-T”.